Friss hírek

2009.06.23. 19:37

Jön az árvíz - már késő estétől elsőfokú készültség várható a Dunán Nagybajcsnál

<p>Gyorsan emelkedik a Duna vízszintje Győr-Moson-Sopron megyében. Az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a folyó Nagybajcs térségénél kedden késő este elérheti az elsőfokú készültségi szintet. A Rába, a Répce és a Lajta szintén árad, ezeken a folyókon azonban az eddigi adatok alapján várhatóan nem kell majd készültséget elrendelni.</p>

A Duna ausztriai szakaszán az elmúlt 24 órában lehullott csapadék hatására jelentős árhullám alakult ki, ezért a folyó magyarországi szakaszán is intenzíven emelkedik a vízszint. Nagybajcsnál várhatóan kedden, a késő esti órákban eléri az elsőfokú készültségi szintet a folyó, azaz a 470 centimért.

Az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság adatai alapján Bácsánál és Komárom térségében előreláthatólag szerda napközben kell majd elrendelni a legalacsonyabb fokú készültséget. A folyón Nagybajcsnál várhatóan harmadfok feletti, Komárom-Esztergom környékén másodfok feletti, míg Győr térségében másodfok körüli vízszint várható tetőzéskor.

A Duna mellett a Lajtán, a Rábán és a Répcén is emelkedik a vízszint, de az eddigi esőzések miatt várhatóan nem kell készültséget elrendelni ezeken a folyókon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!