Friss hírek

2009.06.02. 19:41

Idén 50 vasúti átjáró válhat itthon biztonságosabbá

<p>A közlekedési tárca több mint egymilliárd forintot költ sorompófejlesztési programra, amelynek segítségével az ország több mint 50 pontján válnak biztonságosabbá a vasúti átjárók az idén. Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM)államtitkára keddi közleménye szerint a Hajdú-Bihar megyében egy vasúti átjáró fejlesztése kezdődhet meg, a Házgyári bejáró úton. A munka még az év első felében elindul, és összesen 100 millió forintba kerül.</p>

A korszerűsítésre szoruló átjárók kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vettek, így például az ott előfordult balesetek számát és súlyosságát, a közúti és vasúti forgalom nagyságát, a jelenlegi biztosítóberendezés fajtáját, az útburkolat minőségét valamint a látási viszonyokat.

Az átjárókban történő balesetek túlnyomó többségét az okozza, hogy az autósok a jól működő sorompó fényjelző tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtanak, vagy az átjárókhoz érve nem néznek körül rendesen. A tárcánál bíznak abban, hogy az idei program növeli a közlekedés biztonságát, vagyis kevesebb baleset lesz a vasúti átjárókban - közölték.

A közlekedési tárca adatai szerint jelenleg 6136 vasúti átjáró működik az országban. Ebből 1717-ben fénysorompó, 332-ben teljes csapórudas sorompó van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!