Friss hírek

2009.06.26. 05:59

Hat hét a Gyulai Várszínházban - június 26. - augusztus 9.

<p>Június 26-án indul és augusztus 9-ig tart ebben az évben a Gyulai Várszínház nyári összművészeti fesztiválja. A hat héten át zajló kulturális programsorozat öt színházi bemutatót is kínál a közönségnek. A nyári évadon belül ötödik alkalommal rendezik meg a nemzetközi Shakespeare Fesztivált, melynek keretében a világhírű angol rendező, Peter Brook legújabb előadását: Love is my sin - Szerelem a bűnöm címmel is láthatják az érdeklődők.</p>

A Gyulai Várszínház idei, 46. évadjában a korábbi évekhez hasonlóan, a prózai és zenés színházi előadások mellett, többek között jazz és blues koncertek, népművészeti fesztivál várja a közönséget.

A nyári játékok első két hetében rendezik meg a nemzetközi Shakespeare Fesztivált. A Peter Brook előadás mellett, a seregszemle vendége lesz a litván Oskaras Korsunovas többszörös fesztiváldíjas előadása a Rómeó és Júlia, valamint láthat a közönség egy örmény Macbeth interpretációt Jerevánból. Zsótér Sándor rendezésében a Shakespeare fesztivál is bemutatja a Velencei kalmárt.

A hathetes fesztivál idején öt hazai bemutatót is láthat a közönség a Gyulai Várszínházban. Az Ahogy tetszik című komédiát Vidnyánszky Attila rendezi. A Best of Erkel gálakoncerten Erkel Ferenc legszebb szerzeményeit hallgathatja meg a közönség. Weöres Sándor: Psyché című művét Sopsits Árpád állítja színre a Ladics-házban. Miklós Tibor Bohém rapszódia címmel Freddie Mercury emlékére állít össze egy zenés produkciót. Örkény István Macskajáték című színművét pedig Mácsai Pál állítja színre.

A Gyulai Várszínház 46. évadjának részletes programja a: www.gyulaivarszinhaz.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!