Friss hírek

2009.06.05. 19:56

GYORSASÁGI MOTOR - Megvan a Balatonring építési engedélye

<p>Pénteken megkapta az építési engedélyt a Balatonringet kivitelező cég, a Grupo Milton, így elkezdődhet a gyorsasági motoros világbajnokság magyar pályájának építése - értesült a motogp.hu nevű internetes oldal.</p>

2008 júliusának végén Bajnai Gordon - akkor még nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterként - jelentette be, hogy 2009 szeptemberétől minimum öt éven keresztül motoros világbajnoki futamokat rendeznek Sávolyon, az állam támogatásával és a spanyol Sedesa csoport beruházásával megépülő Balatonringen.

Az aszfaltcsík építésének előkészítő munkálatai 2008 szeptemberében elkezdődtek. Kezdetben úgy tűnt, minden rendben halad, de a gazdasági válság közbeszólt. 2009 februárjában derült ki, hogy a gyorsasági motoros világbajnokság magyar nagydíjának helyet adó ring nem fog elkészülni időben, így 2009 szeptemberében nem is lehet majd itt futamot rendezni.

A válság mellett az is hátráltatta a beruházás folytatását, hogy a pályaépítésre vonatkozó építési engedélyezési eljárás addig nem folytatódhatott, amíg a befektetők nem pótolták a hatóság által jelzett hiányokat. Ez mostanra megtörtént, az építési engedély is rendben van, így folytatódhatnak a megkezdett munkálatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!