Friss hírek

2009.06.17. 15:38

Gyerekülések tesztje: egy kiváló, egy elégtelen - Kosár magazin

<p>Összesen 20 autós gyermekülés tesztjét ismertette legutóbbi számában a Kosár magazin. A nemzetközi teszt szerint a vizsgált ülésekből csupán egy ért el kiváló minősítést, és elégtelenre is egy vizsgázott.</p>

A tesztből kiderül, hogy jelentős eltérések vannak a különböző gyerekülések által nyújtott védelemben, melyet számos tényező befolyásol. Nem mindegy a rögzítés módja és az sem, mennyire egyértelműek a beszerelésre és a gyermek rögzítésére vonatkozó utasítások.

Az üléseket egy nemzetközi laboratóriumban tesztelték és többek között azt vizsgálták, hogy milyen védelmet nyújt frontális és oldalirányú ütközés esetén, milyen az ülés stabilitása a kocsiban, illetve mennyire egyértelműek a használati utasítások, fennáll-e a helytelen használat veszélye, vagy az, hogy a gyermeket helytelenül rögzítik.

A legrosszabbul vizsgázott gyermeküléssel az volt a legnagyobb probléma, hogy frontális ütközéskor nem nyújtott megfelelő védelmet és a nem egyértelmű használati utasítás miatt fennállt a helytelen használat és rögzítés veszélye.

Évente 60 ezer gyermek sérül meg Európában autóbalesetekben. A gyerekülések életet menthetnek, ám a minőség és a rendeltetésszerű használat itt is kritikus pont - olvasható a Kosár magazinban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!