Friss hírek

2009.06.06. 08:13

Gyarmati Dezső nevét veszi fel a vásárhelyi uszoda

<p>Gyarmati Dezsőről nevezik el a hódmezővásárhelyi fedett uszodát. Az ünnepséget szombaton tartják az olimpiai bajnok névadó részvételével.</p>

Gyarmati Dezső ezer szállal kötődik Hódmezővásárhelyhez, sportolóként, szövetségi kapitányként elévülhetetlen sikereket szerzett Magyarországnak, sportszervező politikusként munkássága a magyar sport egyik legkiemelkedőbb személyiségévé tette - áll a város önkormányzatának csütörtöki közleményében. Gyarmati Dezső minden idők legeredményesebb vízilabdázója: háromszoros olimpiai aranyérmes, az 1976-os montreali aranyérmes nemzeti csapat szövetségi kapitánya, 2004 óta a Nemzet Sportolója.

A sportuszodával egybeépített strandfürdő ugyanezen a napon a város egykori legendás testnevelő tanárának, Török Sándornak a nevét veszi fel. Török Sándor egész életét a hódmezővásárhelyi sportélet, a vízilabda és az úszás szolgálatába állította, életével, munkájával kitörölhetetlen nyomot hagyott a város sport történetében - írja a közlemény.

A névadó ünnepséget az immár hagyománnyá vált Városi Sport és Egészségnap keretében rendezik meg, és ezúttal is egészség- és sport programokat, illetve ingyenes szűrővizsgálatokat kínál a résztvevőknek.

Az esemény keretében rendezik meg az úgynevezett Hopp-Parádét, amelynek sztárvendége a friss olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, s szintén kétszeres világbajnoki bronzérmes ukrán rúdugró, Gyenisz Jurcsenko, illetve a háromszoros Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, izraeli színekben versenyző Alekszander Averbukh lesz.

A gálán búcsúzik a közönségtől Vaszi Tünde az elmúlt időszak legsikeresebb magyar távolugrónője, aki világ- és Európa-bajnoki 4. helyezett, három egymást követő olimpián a döntő résztvevője volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!