Friss hírek

2009.06.04. 18:12

FORMA 1 - A kormány támogatja a Magyar Nagydíjat, a Hungaroringen írják alá az újabb ötéves szerződést

<p>A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy biztosítja a feltételeket a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezéséhez, a 2012-2016. évek közötti időszakra is. A szerződést 2009. július 26-án, a Hungaroringen kötik meg - közölte csütörtökön az Önkormányzati Minisztérium.</p>

A kormány szerdán felhatalmazta a sportügyekért is felelős önkormányzati minisztert annak a szerződésnek az aláírására és garancia vállalására, amely 2016-ig biztosítja Magyarországon a Formula-1-es futamok megrendezését. Mint ismeretes, a jelenleg fennálló egyezségek 2011-ig vannak érvényben, hiányukban 2012-től nem lett volna futam Mogyoródon.

A Világgazdaság - egy birtokába jutott munkaanyag alapján - múlt szerdán azt írta, hogy az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és a Pénzügyminisztérium (PM) sem támogatná a Forma-1-es Magyar Nagydíj 2012 és 2016 közötti megrendezéséről szóló szerződés aláírását a szűkös központi források és az emelkedő jogdíjak miatt. A jelentés szerint már az idei és a jövő évi verseny is milliárdokkal többe kerülne a tervezettnél a forint gyengülése miatt, ám ezekre még lesz pénz. A 2009-es verseny megrendezésének jogdíja például az előirányzott 3,14 milliárd forinthoz képest 1,74 milliárddal nőtt. 2010-ben körülbelül kétmilliárddal kerül majd többe a jogdíj az eredetileg tervezettnél. Ezeket az összegeket szerződésszegés esetén is ki kellene fizetnie Magyarországnak a 2007-2011 között érvényben lévő megállapodás szerint. Éppen ezért a PM idén az általános tartalék terhére kipótolja a jogdíj összegét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!