Friss hírek

2009.06.30. 16:48

Fidesz: több ezer munkahelyet veszélyeztet a MÁV-Trakció tervezett privatizációja

<p>A MÁV mozdonyainak és karbantartó részlegének tervezett privatizációja több ezer munkahelyet veszélyeztet - mondta keddi sajtótájékoztatóján Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus szerint nem megreformálni, hanem újjáépíteni kell a hazai vasúti rendszert. Az Orbán-kormány közlekedési minisztere szakmailag és anyagilag is érthetetlennek nevezte a tervezett lépést.</p>

A MÁV-Trakció tervezett magánkézbe adása, vagyis a mozdonyokat üzemeltető ágazat és a gépészeti részleg privatizációja több ezer magyarországi munkahely megszűnését eredményezheti - mondta kedden Fónagy János. A Fidesz közlekedési szakpolitikusa szerint ha német vagy osztrák kézbe kerülnek ezek az üzletágak, akkor a mozdonyok karbantartását külföldi szervizekben végzik majd, hiszen a vásárlók egyben piacot is vesznek. Az ellenzéki képviselő reméli, hogy a Bajnai-kormánynak már nem lesz ideje a privatizációra.

Fónagy János egy újságíró kérdésére azt válaszolta: minden körülmények között biztosítani kell a személyszállítás működését, akár úgy is, hogy az értékesített mozdonyokat visszavásárolják. A MÁV adósságállományának kezelésével kapcsolatban az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy a közösségi közlekedés mindenütt sokba kerül, ám az adófizetők pénzéért Nyugat-Európában - szemben Magyarországgal - valódi szolgáltatást nyújt ez az ágazat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!