Friss hírek

2009.06.18. 17:38

Fidesz: a kínai üzlet is mutatja, hogy a kormány túlélésre játszik

<p>A Gyurcsány-Bajnai korszak szereplői nem a következő választásokra koncentrálnak, hanem sokkal inkább arra, hogy beépítsék, befészkeljék magukat mindenhova, ehhez használják a múltból átmentett gazdasági erejüket, kapcsolataikat és a diktatúra egykori ügynökeit is - erre utal a Fidesz szerint a Heti Válasz című lap cikke a sanghaji kiállítás magyar pavilonjával kapcsolatban. Cser-Palkovics András helyettes szóvivő csütörtökön azt mondta: a mostani hatalom ki akarja menteni, el akarják tüntetni, ami még eltűntethető az emberek pénzéből, és ezt bizonyítja szerinte a "kínai üzlet" is.</p>

A Heti Válasz úgy értesült, hogy a Belügyminisztérium egykori III/1-es főcsoportja szigorúan titkos tisztjének vállalkozása lehet a 2010-es sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának kivitelezője és üzemeltetője.

Júliusban hirdetik ki, hogy melyik cég építheti fel, üzemeltetheti a 2010 májusában kezdődő sanghaji világkiállítás magyar pavilonját. A Miniszterelnöki Hivatal által írt ki erre közbeszerzési pályázatot. Sajtóhírek szerint a befutó a Genexpo 2010 Hungary Kft. lesz, a megbízás értéke 2,5 milliárd forint.

A Heti Válasz cikkéből az is kiderül: a Genexpo ügyvezetője Dégen István, aki 1977-től 1987-ig D-24-es fedőnéven a III/1-es csoportfőnökség szigorúan titkos tisztjeként nemzetközi hírszerzéssel és elhárítással foglalkozott. Cser-Palkovics András azt mondta, hogy a Gernexpo Kft-t 2008 októberében alapították, és sok tapasztalata nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!