Friss hírek

2009.06.04. 15:45

Fehér rózsák és mécsesek Szarvas Rita fényképe mellett a Pethő Intézetben

<p>Emlékhelyet alakítottak ki a Pethő Intézetben Szarvas Rita, a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt konduktor emlékére. A fiatal nő fényképe mellett fehér rózsák és mécsesek állnak, de hamarosan egy emlékkönyv is kerül ezek mellé, amelybe bárki beleírhatja gondolatait. Azt is tervezik, hogy a főiskola campusán emlékszobát alakítanak ki a kiváló szakember emlékére, sőt a Rektori Tanács azt javasolja, hogy a külföldön tevékenykedő magyar konduktorok szervezete, a családszerű együvétartozás jeleként, vegye fel Szarvas Rita nevét - mondta el Dr. Schaffhauser Franz a Pethő András Nevelőképző Főiskola rektora csütörtöki sajtótájékoztatóján.</p>

A rektor méltatta a tehetséges konduktor munkásságát. Dr. Schaffhauser Franz a tájékoztatón elmondta: Rita 2008. augusztus 27-e óta a Pethő Nevelőintézet nemzetközileg is elismert szakembere volt. Konduktor tanítóként tevékenykedett, négy idegen nyelven beszélt és mesterképzésen vett részt Nagy-Britanniában, Birmingham-ben, illetve a Pécsi Tudományegyetem végzős hallgatója volt. Idén jelentkezett az ELTE doktori képzésére, de sajnos a felvételi előkészítőre már nem juthatott el.

Szarvas Rita kétéves projekt keretében már többször járt Brazíliában. Szaktanácsadóként tevékenykedett egy ottani intézményben, ahol központi idegrendszeri sérüléssel született gyermekek fejlesztésén dolgoznak. A háromhónapos kiküldetés végeztével Rita hazafelé tartott a szerencsétlenül járt gépen. A Pethő Intézet szerződésben áll a brazil társintézettel, így 2-3 hónap múlva másik kollégát küldenek majd ki, de azt még nem tudni, ki vállalja Szarvas Rita után a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!