Friss hírek

2009.06.04. 13:14

Bajnai a rendszerváltásról: "van még mit tennünk!"

<p>Bajnai Gordon szerint 20 évvel a rendszerváltás után is van még mit tenni, hiszen a "fejekben még nem ment végbe teljesen az átalakulás, sok még a rossz reflex." A magyar miniszterelnök erről Krakkóban beszélt csütörtökön, ahol részt vesz a kommunizmus bukásának 20. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen a Visegrádi országok, a Balti országok, Románia, Szlovénia és Németország vezetőinek jelenlétében.</p>

A magyar kormányfő szerint a 20 évvel ezelőtti szónokok többsége minden bizonnyal elégedett az eddig elért eredményekkel. Bajnai úgy véli ugyanakkor, hogy a jelenlegi gazdasági válság sok mindent megváltoztathat és ha nem kezelik helyesen, akkor akár Európa 20 éve kezdődött sikeres integrációs folyamatát is megszakíthatja.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a 20 évvel ezelőtti emberek bátorsága kell, hogy erőt adjon a mai döntéshozóknak, hogy a megfelelő lépéseket hozzák meg. "Rajtunk múlik, hogy 20 év múlva az akkori szónokok elégedettek lesznek-e."

A többi meghívott ország kormányfői felszólalásaikban megköszönték a lengyel népnek, hogy élére által a változásoknak és elindították a folyamatot, amely végén a szabadság és a szolidaritás elterjedhetett Európa keleti felében is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!