Friss hírek

2009.06.28. 15:38

Átadták a biatorbágyi egészségházat

<p>Hatszáz millió forintos PPP beruházással megvalósult Egészségházat adtak át vasárnap Biatorbágyon. Az intézményt Székely Tamás egészségügyi miniszter és Palovics Lajos polgármester avatták fel. A létesítmény befejezésére idén további 120 millió forintot fordít a biatorbágyi önkormányzat, amely a helyi Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálatnak, a családsegítő által működtetett Idősek Napközi Otthonának, illetve a polgármesteri hivatal egy munkacsoportjának is helyet ad majd.</p>

A Biatorbágyon és környékén élőknek eddig körülbelül negyven fővárosi rendelőintézetbe kellett elutazniuk, ha egészségügyi szakellátásra volt szükségük. Ezért van nagy jelentősége az új Egészségháznak, ami azt mutatja, hogy az önkormányzat felismerte: az egészség valóban érték - hangsúlyozta Székely Tamás egészségügyi miniszter az átadáson.

A kivitelezési szerződést több évig tartó előkészületek után 2006-ban a Hungaro-Commercial Park (HCP) területének tulajdonosaival kötötte a polgármesteri hivatal. A megállapodás értelmében az ingatlan teljes egészében az önkormányzaté, az egészségügyi alapeszközök, berendezések, felszerelések és az infrastrukturális beruházások költsége azonban rájuk hárul.

Az önkormányzat 1995-től több szervezettel tárgyalt az Egészségház OEP-finanszírozással történő üzemeltetéséről. Végül a budaörsi Europ-Med Kft.-vel kötötték meg a szolgáltatási és a használatba adási szerződést. Ennek értelmében a vállalkozás fizioterápiás, mozgásterápiás, reumatológiai, sebészeti, orthopédiai, pszichiátriai, neurológiai, szemészeti, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, urológiai, kardiológiai, diabetológiai, bőrgyógyászati szakellátást, heti 6 órában EKG-mérést, továbbá ultrahangvizsgálati lehetőséget és egészségügyi labort biztosít a betegek számára. A szakellátás OEP-finanszírozása érdekében jelenleg is folynak a tárgyalások - zárul a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!