Friss hírek

2009.06.25. 16:44

ÁRVÍZ a Rábán- 19 embernek el kellett hagynia otthonát

<p>Tizenkilenc embernek kellett elhagynia otthonát az árvízveszély miatt a Vas megyei Csákánydoroszlón - mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője. Hozzátette, hogy a Körmend és Zsennye közeli kiskertek tulajdonosainak is haladéktalanul el kell hagyniuk a veszélyes területet.</p>

A szóvivő elmondta, hogy csütörtök délután fél kettőkor elindult egy szállítmány a katasztrófavédelemtől Vas megyébe: a teherautón 10 darab nagyteljesítményű szivattyú, 300 pár csizma, 200 lapát és több száz fáklya van. Ezek mellett a katasztrófavédelem 10 ezer darab homokzsákot is elindított a legveszélyeztetettebb települések felé. Hozzátette, hogy eddig 19 csákánydoroszlói embernek kellett elhagynia az otthonát, de felszólították a Körmend és Zsennye közeli kiskertekben tartózkodókat is, hogy haladéktalanul hagyják el az ártérben lévő területeket. A lakók tájékoztatásához a rendőrséget is bevonták.

Szentes György arról is beszélt, hogy eddig az úgynevezett árvízvédelmi szakalegységek mozgósítására nem volt szükség, így a honvédséget például nem kellett segítségül hívni. A falvaikat, vagyonaikat féltő önkéntesek megfelelően segítik a gáton védekező szakemberek munkáját, a délutáni szállítmánnyal éppen őket segíti a katasztrófavédelem.

Komárom-Esztergom megyébe 40 ezer homokzsákot szállít a katasztrófavédelem, hogy a készleteket feltöltsék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!