Friss hírek

2009.06.13. 06:54

A legnehezebb munkát végző pedagógusokat zárják el a bérpótléktól - Magyar Nemzet

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusoknak járó bérpótlékot éppen azok a tanárok nem kapják meg, akik a legkeményebb munkát végzik - írja a Magyar Nemzet. A támogatás pályázati feltételei között az szerepel ugyanis, hogy csak azok a pedagógusok jogosultak a pótlékra, akik integráltan nevelő közoktatási intézményben dolgoznak. Galló Istvánné, az érdekvédők elnöke leszögezte: a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek többiekkel való együtt nevelése fontos, ám pénz és infrastrukturális feltételek hiányában ez nem valósítható meg rögtön az ország egész területén. Továbbá a gyerekeket sem tudják úgy összeválogatni, hogy az integrált neveléshez előírt arányban járjanak oda a fiatalok. Vannak olyan falvak, ahol szinte minden család mélyszegénységben él, ezeken a helyeken szó sincs tudatos szegregációról, az itt tanító pedagógusokat mégis elzárják a bérpótléktól. A szakemberek szerint ezeknek a tanároknak lenne leginkább szü! kségük a motiválásra, hiszen a kistelepülések oktatási intézményei a létfenntartásért küzdenek. A lap hozzáteszi: a tárca korábban azt ígérte, hogy 1300 intézmény 15-20 ezer pedagógusa részesül majd a támogatásban, ehhez képest csupán 475 fenntartó 10 921 pedagógusa kapott pótlékot januártól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!