Friss hírek

2009.06.15. 18:10

A kerékpárosok biztonságos átjutást akarnak a hidakon

<p>A fővárosban több mint nyolcvan biciklis kerekezett át az Erzsébet hídon hétfő délután, azt demonstrálva, hogy milyen veszélyes közlekedniük a hidakon, még úgy is, ha betartják a szabályokat. A Magyar Kerékpárosklub követeli, hogy még idén nyáron vizsgálják meg az illetékesek, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni az összes budapesti hidat a kerékpárosoknak, illetve az útépítéseknél, felújításoknál figyeljenek a biciklis sávok kialakítására.</p>

Magyar Kerékpárosklub elnöke újságíróknak azt mondta, hogy szinte az összes fővárosi hídon életveszélyes átkelni biciklivel. "Abszurd és lehetetlen állapot", hogy vagy csak a budai, vagy csak a pesti oldalon lehet közlekedni két kerékkel, mert az átjutás nagyon nehéz - fogalmazott László János.

A szervezet elnöke ugyanakkor megjegyezte, hogy több lépést tettek már a kerékpáros-közlekedés javításáért. Ezek között említette a nagyobb teherautók forgalmának korlátozását bizonyos részeken, az újabb buszsávokat és a parkolási díjak emelését.

László János szerint az Erzsébet hídon a legveszélyesebb átkelni kerékpárral, még akkor is, ha szabályosan teszik azt a biciklisek. Nehézségek azonban szinte az összes fővárosi hídon vannak, a Lánchídról például egyenesen ki is tiltották a kerékpárosokat - mondta. A klub vezetője az újabb, így a Megyeri és a Lágymányosi hidak esetében hiányolta, hogy a tervezésüknél nem figyeltek a kétkerekű közlekedés megfelelő biztosítására. Azt szeretnék, ha a felújítás előtt álló Margit hídon már akadálymentes kerékpár utat alakítanának ki - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!