Friss hírek

2009.06.03. 10:07

"A CIA meg akart ölni" - állítja a venezuelai elnök

<p>A venezuelai elnök azzal vádolta meg az amerikai titkosszolgálatokat, hogy el akarták tenni láb alól. Hugo Chavez azt is hozzátette, hogy szerinte Barack Obama elnök, "aki jószándékú ember", nem is tud az összeesküvésről, de hát "a CIA mindig is az amerikai elnökök fölé helyezte magát".</p>

A dél-amerikai ország vezetője már régóta szálka az Egyesült Államok szemében, elsősorban balos nézetei és a Kubához fűződő szoros barátsága miatt. Chavez ezt csak rendszeresen fölerősíti antikapitalista és Amerika-ellenes intézkedéseivel.

A venezuelai államfő péntek óta nem mutatkozott nyilvánosan. Akkor az általa létrehozott és vezetett "betelefonálós tévéműsor" ("Halló, elnök úr!") váratlanul megszakadt, aztán a vasárnapra ígért folytatást a tévé "technikai okokra" hivatkozva elhalasztotta. Chavez kedden "került elő" és azt mondta: sikerült megúsznia egy ellene irányuló merényletet.

A venezuelai elnök nem vett részt az új salvadori államfő hétfői beiktatási ünnepségén, mert az utolsó pillanatban lemondta az utat. Most azt állítja, hogy azért, mert venezuelai ellenzékiek egy csoportja, az amerikai titkosszolgálatok "tevékeny közreműködésével", összeesküvést szőtt ellene és meg akarták gyilkolni San Salvadorba érkezésekor. Állítólag a gépét akarták lelőni rakétával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!