Friss hírek

2009.06.23. 08:43

13 ember halt meg a hétvégén balesetben

<p>Összesen 181 közlekedési baleset történt az elmúlt hétvégén, péntektől vasárnapig Magyarországon. Ezek közül 11 volt halálos, melyekben 13 ember halt meg. Egy átlagos hétvégén két-három halálos baleset szokott történni. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) felhívása szerint a rossz időjárási viszonyok miatt az autósok a balesetek elkerüléséért hajtsanak lassabban és tartsanak nagyobb követési távolságot.</p>

Az OBB tájékoztatása szerint a hétvégi közlekedési balesetek egyik oka az volt, hogy a sofőrök nem alkalmazkodtak megfelelően a hirtelen megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokhoz. Az elmúlt hétvégén a legtöbb problémát a csúszós utak, és a hajnali-reggeli órákban hirtelen megjelent ködfoltok okozták.

A következő napokban is esős, nagyrészt borult idő várható, kettős fronthatással. Emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, és a depressziós tünetek is felerősödhetnek, növekszik a reakcióidő. A rossz látási viszonyok miatt hamarabb fáradnak a sofőrök, hosszú úton ezért érdemes pihenőidőt tartani. A kocsiból kiszállva néhány tornagyakorlat elvégzése javítja az agy vérellátását és így javítja a koncentrálóképességet - ajánlja az OBB. Érdemes az orvosmeteorológiai előrejelzéseket is figyelni.

A nyári időszakban az időjárástól függetlenül több a kerékpáros baleset és az iskolai vakáció kezdetével a forgalom egyébként is növekedhet, ezért a közlekedőktől még több odafigyelést és óvatosságot kér az Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!