Friss hírek

2009.04.30. 15:10

Zuschlag-per - Arató Gergelyt hallgatták meg a tárgyaláson

<p>Nem volt tudomása arról, hogy a képviselői irodaház 116-os szobájában Zuschlag János és társai számlákat hamisítottak volna - vallotta ma tanúként a Zuschlag-perben Arató Gergely, az oktatási minisztérium államtitkára. A szocialista politikus 2002-2004-ben osztozott a 116-os irodán Zuschlaggal, de - mint Arató ma a bíróságon állította - valójában nem dolgozott a képviselői irodában, hanem a Köztársaság téri MSZP pártházban lévő irodáját használta.</p>

"A képviselői irodában csak néha jelentem meg, például a kabátomat tettem be. Néha pedig szóvá tettem, hogy zsúfolt a helyiség, mert Zuschlag Jánoson kívül 3-4 munkatársa is ott dolgozott "- vallotta Arató, aki egyedül érkezett ma a Bács-Kiskun Megyei Bíróságra.

Majd kijelentette a bírónak, hogy - noha politikusként, államtitkárként és képviselőként is közszereplőnek minősül - a tárgyalóteremben róla készült fotók, videó felvételek közzétételéhez nem járul hozzá. Valamint az adatai zártan kezelését is kérte.

Arató Gergely (MSZP) az elnöke volt néhány évig az 1990-es évek második felében alakult Fiatal Városért Egyesületnek. Erről az egyesületről Zuschlag korábban azt mondta, hogy ezt is csupán a finanszírozás miatt hozták létre és tényleges tevékenységet egyáltalán nem végeztek. Amit egyébként az eddig kihallgatott tanuk - állítólagos egyesületi tagok - is megerősítettek már a bíróságon.

Ezzel szemben áll most Arató Gergely eddigi vallomása. A szocialista politikus határozottan azt állította, hogy létező szervezet volt a lakásában alakult egyesület és programjaik is voltak. Arra azonban, hogy milyen körülmények között alakultak és kik voltak jelen az eseményen, már nem emlékezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!