Friss hírek

2009.04.16. 10:39

Zuschlag használta a cellában talált telefont - folytatódik a Zuschlag-per

<p>Lekérte és ellenőrizte a börtönben talált Zuschlag-telefon híváslistáján szereplők nevét a Szegedi Katonai Ügyészség. Eszerint Zuschlag János tavaly októberben Kiskunhalason élő anyját, valamint Szentendrén lakó feleségét hívta fel a cellájában tárolt telefonról - jelentette be ma a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a Zuschag-perben eljáró dr. Fodor Endre bíró.</p>

A különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolt szocialista politikus zárkájának átkutatásakor tavaly októberben találtak a szemetes kosárban, egy üres cigarettadobozban egy mobiltelefont a fegyőrök. Akkor éppen két zárkatársa volt Zuschlagnak, de sem ő, sem a másik kettő nem ismerte el magáénak a készüléket.

Az ügyben eljáró Szegedi Katonai Ügyészség szerint egy fegyőr vitte be pénzért a kecskeméti börtönbe Zuschlagnak a mobiltelefont. A katonai bűncselekmény nyomozásakor azonban a szegedi ügyészek nem vizsgálták a híváslistát, ezért dr. Fodor Endre felkérte őket erre - tudta meg a Független Hírügynökség.

Az eredményt ma reggel, a Zuschlag per folytatásakor jelentette be a bíró. Hívtak a készülékről egy harmadik személyt, egy férfit is, akinek a neve eddig nem merült fel a Zuschlag-perben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!