Friss hírek

2009.04.16. 05:50

Weninger Richárd kapja idén a Weiner Leó Emlékdíját

<p>A szegedi Weiner Kamarazenekar művészeti vezetője, Weninger Richárd hárfaművész, karmester, kapja ebben az évben a Weiner Leó Emlékdíjat. Az elismerést csütörtökön délben Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora adja át a díjazottnak - tájékoztatta korábban a Független Hírügynökséget a Zeneakadémia sajtóosztálya.</p>

Weiner Leó születésének 124. évfordulóján, április 16-án adják át a zeneszerző nevét viselő díjat. Az elismerést azok a kiváló zeneművészek és tanárok kaphatják, akik a Zenekadémia egykori tanárának szellemében fejtették ki sok évtizeden át művészi és tanári munkásságukat.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Weiner Leó Emlékdíj Kuratóriuma ebben az évben az emlékdíjat Weninger Richárd hárfaművész, karmesternek, a szegedi Weiner Kamarazenekar művészeti vezetőjének adományozza évtizedeken át folytatott, kiemelkedő előadóművészi tevékenységéért, a hazai és nemzetközi hangversenyéletben a kamarazenei kultúra magas szintű szolgálatáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!