Friss hírek

2009.04.05. 07:04

Vízbetörés egy kínai szénbányában - két holttestet már kiemeltek

<p>A mentőalakulatok megtalálták két kínai bányász holttestét a vízzel elárasztott szénbányában az ország északnyugati részén - jelentette vasárnap Kína hivatalos állami hírügynöksége. A kutatást folytatják a 14 lentrekedt bányász után.</p>

A baleset az ország észak-keleti csücskén található Hejlungcsiang-tartományban történt, Csihszi város egyik bányájában szombaton. A járatokba nagyjából négyezer köbméternyi víz tört be - jelentette az Új Kína hírügynökség a város alpolgármesterére hivatkozva. A tisztviselő elmondása szerint három nap kell a víz kiemeléséhez.

A baleset idjén 22 bányász volt a járatokban, és hatuknak sikerült kimenekülniük. A bányát egy magántársaság működteti, és a kínai hírügynökség közlése szerint a megfelelő engedélyek nélkül kezdték meg a bányászatot.

Kína szénbányái a világ legveszélyesebb helyeinek számítanak. A hivatalos adatok szerint tavaly több mint 3200 bányász halt meg az ország szénbányáiban, de független megfigyelők szerint ez a szám jóval magasabb, mivel sok balesetet elhallgatnak a bányák tulajdonosai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!