Friss hírek

2009.04.02. 16:33

Világsztárokkal koncertezik a Győri Filharmonikus Zenekar

<p>Mascagni Parasztbecsület című operáját mutatja be koncertszerű előadásban a Győri Filharmonikus Zenekar szombaton. Az előadáson világhírű énekesek lépnek fel, köztük Wiedemann Bernadett, aki már Európa csaknem minden országában vendégszerepelt és valaha a győri Konzervatórium növendéke volt.</p>

Mascagni Parasztbecsület című operájának szólószerepeit olyan világhírű művészek adják elő, mint Wiedemann Bernadett, Miroslav Dvorsky és Alexandru Agache. A Liszt-díjas Wiedemann Bernadett, a győri Konzervatórium egykori növendéke vendégszerepelt Európa csaknem valamennyi országában, valamint Japánban és Brazíliában. Miroslav Dvorský a világhírű szlovák tenor neve jól cseng az operabarátok körében. A Szlovák Nemzeti Színház után az 1996/97-es szezonban már a bécsi Állami Opera szólistájaként aratott sikereket. A kolozsvári születésű Alexandru Agache szintén meghódította már a világ jelentős operaházait. A bariton énekelt a milánói Scala-ban, a new yorki Metropolitan, illetve a londoni Covent Garden színpadán is. A Parasztbecsület győri előadása szombaton 19 órakor lesz a Richter teremben. A darabot április 6-án Budapesten a Magyar Szimfonikus Körkép rendezvénysorozat keretében is előadja a zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!