Friss hírek

2009.04.23. 13:10

VILÁGJÁTÉKOK - Kozmann György is ott lesz a sárkányhajósok között

<p>A kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Kozmann György is ott lesz a 26 fős sárkányhajó különítményben a Világjátékokra utazó magyar csapatban - adta hírül a Nemzeti Sportszövetség.</p>

Kozmann legutóbb Kolonics György halála után, a nagyon fiatal Kiss Tamással térdelt össze, és Pekingben minden várakozást felülmúlva bronzérmes lett. A klasszis már versenyzett a Kaohsiungban, hiszen két évvel ezelőtt a Világjátékok helyszínén rendezték a világbajnokságot, ahol sikert sikerre halmozott a magyar csapat. A lendület a tavalyi, poznani világbajnokságon sem lankadt. A magyarok a négy távból (200, 500, 1000 és 2000 m.) hármat megnyertek, 500-on pedig ezüstérmet szereztek az oroszok mögött.

"Minden távon jeleskedtünk, de minden azon múlik, hogy mennyire tudunk egységes produkciót mutatni. A hajóban 20 evezős van, valamint egy dobos és egy kormányos, az összehangoltság alapkövetelmény" - mondta Kozmann.

A végső lista a június közepén megrendezendő kajak-kenu válogató után lesz teljes, de annyit már biztosan ki lehet jelenteni, hogy Kozmann Györgyön kívül Csabai Edvin és Györe Attila is szerepet kap a magyar hajóban. A tízszeres maratoni világbajnok kenupáros lesz a két vezérevezős.

A Világjátékokat négyévente rendezik meg, és az olimpián kívüli sportágak legjobbjai vesznek részt a jeles eseményen. A tajvani világverseny július 16-án kezdődik és 10 napig tart. A Nemzeti Sportszövetség információi szerint jelenleg 71 magyar sportolónak van tajvani kvalifikációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!