Friss hírek

2009.04.17. 20:59

Veszélyes elítéltek szöktek meg egy libériai börtönből

<p>Összesen 40 rab szökött meg pénteken egy börtönből Libéria déli részén. Az afrikai állam hatóságainak közleménye szerint a hajnalban megszökött fegyencek közül 9 embert sikerült elfogniuk péntek estig.</p>

A szökés a szomszédos Elefántcsontpart határához közel, Zwedru nevű településen történt. A libériai rendőrség szóvivője szerint a szökevények mind közveszélyes bűnözők, sokukat fegyveres rablásért ítéltek el. Egy nevének elhallgatását kérő rendőrtiszt szerint a rabok 3 hónapja már egyszer megszöktek egy fővárosi börtönből, és csak a napokban tudták őket újra elfogni. Miután ismét őrizetbe vették őket, a fegyenceket átszállították Zwedru börtönébe, ahonnan most újra sikerült megszökniük.

A hatóságok vizsgálatot kezdtek, hogy kiderítsék: hogyan tudtak újra megszökni a rabok. Libéria fővárosában, Monroviában egyébként decemberben 200 elítéltnek sikerült kereket oldania egy fegyintézetből, miután valamiképp ártalmatlanná tették az őröket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!