Friss hírek

2009.04.11. 06:26

Veres János külföldön folytatja? - Népszabadság

Veres János pénzügyminiszter szinte bizonyosan nem lesz kormánytag - értesült a Népszabadság. A lap szerint külföldön, akár az unióban folytatja karrierjét. Ha Veres János nem lesz tagja a Bajnai-kabinetnek, az MSZP vezetése számára fontos lesz, hogy Kiss Péter ott legyen a kormányban - írja a lap. A Népszabadság információi szerint azonban Bajnai Gordon rá elsősorban nem kancelláriaminiszterként számítana. Kiss Péternek először a szociális és munkaügyi tárcát ajánlotta a miniszterelnök-jelölt, ezt azonban visszautasította. A társadalompolitikai koordinációért felelős miniszteri poszt elfogadásához pedig számos tartalmi feltételt kötött volna a pártalelnök, hogy a felelősség mellé hatalom is párosuljon.
Pénteken egyébként az MSZP parlamenti frakciójával a válságkezelő programról tárgyalt Bajnai Gordon. A szocialista képviselőcsoport delegációja támogatta azokat az elképzeléseket, amelyeket a kormányfő-jelölt a hitelfelvevők védelmében hozna meg. A lap úgy tudja: a Bajnai-stáb az árfolyamkockázatot csökkentő új szabályozáson dolgozik a devizahitelesek érdekében. A fogyasztási hitelt felvevők javára erősebb fogyasztóvédelmi kontrollt terveznek. A Bajnai-program egy vázlatát - amely részletesebb a már ismert politikai nyilatkozatnál - megkapta Lendvai Ildikó frakcióvezető, illetve az SZDSZ képviselőcsoportjának vezetője, Kóka János is - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!