Friss hírek

2009.04.06. 17:26

Válságtervet készít Békéscsaba: mentenék a családokat, megelőznék a hajléktalanságot

<p>Csökken a munkahelyek száma, egyre több család egyre hosszabb ideig tartozik a lakbérrel és a közüzemi számlákkal, ezért készít szociális válságtervet Békéscsaba. A cél a családok egyben tartása és a hajléktalanság megelőzése - áll a város polgármesterének Vantara Gyulának hétfői közleményében.</p>

A gazdasági válság kezelésére egy munkacsoport állít fel a város, amely áttekinti a segélyezési rendszert. A segélyezés területen a legfontosabb a napi étkeztetés biztosítása, és a megélhetést segítő támogatások nyújtása. Békéscsabán alapvető probléma, hogy több család egy hosszabb folyamat eredményeként a közüzemi számláival, a lakbérrel, valamint a felvett hitel részleteinek emelkedése miatt a törlesztő részletekkel oly mértékben eladósodott, hogy a kilakoltatás fenyegeti. A problémák megoldásában segítséget jelenthet az adósságkezelési szolgáltatás minél több adósságtípusra történő kiterjesztése, valamint az előrefizetős gáz és villanyórák beszerelése azoknál, akik nem tudják kifizetni havi számláikat.

Jelenleg több mint 3000 a nyilvántartott álláskeresők száma Békéscsabán. Az önkormányzata 2009-ben 882 álláskeresőnek biztosít közmunkát. Emellett további nyolc közcélú álláshelyre pályáznak még. A vasúttisztasági közmunkaprogram keretében pedig további 14 álláskereső juthat 1 évig munkához a városban - áll a polgármester közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!