Friss hírek

2009.04.03. 19:10

Vágtára kész a veretlen csodaló - RTL Híradó

<p>Versenyre kész Overdose, Magyarország legértékesebb versenylova. A több mint egymilliárd forintot érő versenylovat délelőtt patkolták meg. Overdose jelenleg a világ harmadik leggyorsabb lova. Tulajdonosa azt mondja, a Dózi becenevű állat minden eddiginél komolyabb esélyekkel indulhat a világversenyeken - számolt be az RTL Híradó.</p>

A magyar csodaló 4 éves és mára világklasszissá érett. A magyar közönség április 19-én a Kincsem Parkban láthatja idén először és talán utoljára Dózit. Utána csak világversenyeken szerepel.

Az állat trénere szerint Overdose nem szép ló, és gyengéje a kanyar. Vágtázni viszont nagyon szeret, élvezi a sebességet.

Dózi tulajdonosa azt mondta, hogy nagyon jót tett neki a téli pihenő. A ló teljesen kiteljesedett, megerősödött, idegileg megnyugodott, tehát az a kicsit hisztérikus, ideges ló, aminek hároméves korában ismertünk, mintha kicserélték volna.

Versenylovakhoz méltóan, nyugodtan tűrte a patkócserét. A patkók egyébként kifejezetten versenyzéshez készültek, de nem drágábbak egy átlagos patkónál. A patkolást pontosan kell végezni, mert a rosszul elhelyezett patkó akár sérülést is okozhat.

Overdose idén a tervek szerint hét világversenyen vesz részt. Pályafutása alatt eddig több mint tíz versenyen diadalmaskodott. Értéke ma, a becslések szerint körülbelül 4-5 millió euró, vagyis csaknem másfél milliárd forint.

Tulajdonosa bizakodik, mivel szerinte az, hogy folytatódjon a veretlenségi sorozat még álomnak is túlságosan szép. Egyelőre megelégednének azzal, ha Dózi tisztességesen helytállna a versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!