Friss hírek

2009.04.15. 15:57

Újra kinyitott és kibővült az Írószövetség könyvtára

<p>Jelentős könyvállománnyal és újabb raktárhelységekkel avatták fel a Magyar Írószövetség és a Postásszakszervezet könyvtárát szerdán. A két intézmény korábban működési gondokkal küzdött, ezért be kellett zárni azokat. Vasy Géza, az Írószövetség elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: összefogással most több mint 200 ezer kötethez férhetnek hozzá az olvasók.</p>

Az Írószövetség könyvtárát három éve kellett bezárni. Vasy Géza azt mondta: már az alkalmazottakat sem tudták fizetni. A Postásszövetség könyvtára pedig egy olyan művelődési házban működött, amelyet szintén bezártak. Az Írószövetség elnöke szerint a szerencsés véletlen hozta, hogy a két könyvtár egymásra talált, az avatóünnepség pedig másfél év közös munkája. A két intézmény létrehozta az EX LIBRIS Könyvtári Alapítványt, de anyagi támogatást kaptak a Kulturális Minisztériumtól és a Területi Művészeti Intézmények Egyesületétől is.

A könyvállományt továbbra is külön kezelik, de bármely könyvtári tag számára elérhető lesz az összes könyv. Az Írószövetségnek egyébként nagyjából 120 ezer, míg a Postásszakszervezetnek 80 ezer könyv van a birtokában. Emellett számos olyan ritka, két világháború közti folyóirat is megtalálható, amelyre az egyetemistáknak szükségük lehet. Vasy Géza szerint ugyanakkor van némi lemaradás a kortárs irodalmat illetően, ezért arra kéri az írótársakat és a kiadókat, hogy támogassák a gyűjteményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!