Friss hírek

2009.04.16. 12:57

Újabb marihuánaültetvényeket találtak - megint vietnámiak a termesztők

<p>Már 17 vietnámi állampolgárt helyeztek előzetes letartóztatásba a fővárosban, nagy mennyiségű marihuána-termesztés miatt. 15 ezer tő kábítószert találtak, heti 400 milliót is kereshettek a vietnámiak. Ródler Norbert a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálatának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján erről és több újabb ültetvény leleplezéséről is beszámolt.</p>

Még februárban derült ki, hogy vietnámiak több nagy értékű házat vettek bérbe a fővárosban, amelyekben ipari méretű drogtermesztésbe kezdtek. A rendőrök ekkor egy hét alatt összesen 6 ültetvényt találtak és két vietnámi férfit és egy nőt vettek őrizetbe. A BRFK-nál már akkor úgy tudták, hogy több marihuána-ültetvény is lehet Budapesten. Tovább nyomoztak és újabb 14 ültetvényt találtak, így eddig 20-at sikerült felszámolniuk. Összesen csaknem15 ezer tő, már szüretelhető kábítószert találtak. Ródler Norbert szerint ennyi kábítószerrel akár heti 400 millió forintot is kereshettek a termelők.

Az ültetvényeken kívül két olyan raktárt is felfedeztek, ahol újabb 8-10 ültetvény kialakításához elegendő kelléket találtak. Több olyan épületet is átvizsgáltak, amelyekben a már learatott marihuánát tárolták, de ezekben laktak a növényeket gondozó alkalmazottak is - mondta Ródler Norbert.

Az üggyel kapcsolatban eddig összesen 17 vietnámi állampolgárt helyeztek előzetes letartóztatásba. Négyen irányították a szervezetet, a többiek "alkalmazottak" voltak.

A vietnámiakon kívül idén két magyar állampolgár is lebukott marihuána termesztés miatt. Budapesten, egy IV. kerületi társasház pincéjében termesztették a drogot, csaknem 200 növényt találtak náluk, ők is előzetesben vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!