Friss hírek

2009.04.17. 15:54

Új kerékpárút Mosonmagyaróváron

<p>170 millió forintból készült el az a több mint 5 km hosszú kerékpárút, melyet pénteken adtak át Mosonmagyaróváron. A beruházás részeként egy pihenőhely is létesült a város határában, valamint fákat ültettek az aszfaltcsík mellé. Az új szakasz csatlakozik a már megépült szigetközi kerékpárúthoz.</p>

Az új kerékpárút építésére pályázaton nyert pénzt a mosonmagyaróvári önkormányzat. A teljes beruházás 172 millió forintba került, ebből a város a 10%-os önrészt finanszírozta. Az elkészült szakasz csaknem 5500 méter hosszú és Mosonmagyaróvárról Bezenye irányába halad. A kerékpárút mentén kialakítottak egy biciklitárolóval és három nyelvű, információs táblákkal kiegészített pihenőhelyet, ezen kívül a kivitelezők 360 facsemetét is ültettek az út mellé. A most átadott szakasz része az Euro Velo6 Országos és Nemzetközi Kerékpárútvonalnak és csatlakozik a már megépült szigetközi kerékpárúthoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!