Friss hírek

2009.04.07. 13:40

Több tízmilliós zsarolás - edzőteremben tartották fogva áldozatukat az emberrablók

<p>Zsarolás és emberrablás miatt nyomoznak a fővárosi rendőrök az ellen a három férfi ellen, akiket nemrég fogtak el, miután több tízmillió forintot követeltek két férfitól, az életükért cserébe. A három zsaroló többször is megfenyegette az áldozatokat, volt, hogy egy edzőteremben tartották fogva egyiküket. Az emberrabló zsarolók saját bevallásuk szerint munkanélküliek, illetve minimálbéren élők, ehhez képest luxuskörülmények között éltek.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a három zsaroló többször is megfenyegette a két áldozatot azzal, hogy súlyosan megverik őket, a családtagjaikat, valamint tönkreteszik az értékeiket, ha nem fizetnek több tízmillió forintot. A fenyegetések miatt több millió forintot és egy értékes autót adtak át zsarolóiknak, akik március eleje óta fenyegették őket.

A gyanú szerint március 27-én, a délelőtti órákban a három férfi egy újpesti edzőterem irodájában erőszakkal és egy baltával fenyegetőzve foglyul ejtette és ott tartotta az egyik áldozatot, szabadon engedéséért több tízmillió forintot kértek. Az emberrablók, miközben foglyukat verték, felhívták a másik férfit és közölték, hogy addig nem engedik el a társát, míg meg nem kapják a pénzt.

A rendőrök április 1-jén, este egy VI. kerületi lakásban fogták el az egyik zsarolót, a másik kettőt pedig Újpesten. A rendőrök házkutatást tartottak a három gyanúsított otthonában, illetve a bántalmazás helyszínéül szolgáló edzőteremben. A házkutatásokkor véres ruhadarabok kerültek elő és megtalálták a fenyegetéshez használt baltát is.

A rendőrök lehetőségeikhez mérten megvizsgálták a három férfi anyagi körülményeit is és kiderült, hogy az általuk bevallott nettó havi jövedelem nem valószínű, hogy fedezi a gyanúsítottak, és az általuk eltartottaknak a házkutatáskor tapasztalt életkörülményeit. Egyikük lakásában a rendőrök egyebek mellett egy olyan iratot találtak, ami azt bizonyítja, hogy a férfi által lízingelt kocsi havi díja többszöröse annak, mint amiből a bevallása szerint él. Emellett több százezer forintért bérelt luxuslakást a belvárosban.

A társa munkanélkülinek vallja magát, de feltehetően nem a segélyből fedezi az átlagon felüli életkörülményeit. A harmadik gyanúsított a minimálbér kétszeresének megfelelő összegből él luxus körülmények között, a bevételei és életmódja közti különbségre nem tudott magyarázatot adni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezi a gyanúsítottak vagyonosodási vizsgálatát. Mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezték.

A Független Hírügynökség információi szerint az ügy egyik gyanúsítottját az Andrássy út egyik luxus apartmanjában fogták el, ahol a férfi ismert modell barátnője is jelen volt. Úgy tudjuk, a férfinak nem ez az első hasonló ügye: korábban már egy 400- 500 milliós zsarolási ügybe is belekeveredett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!