Friss hírek

2009.04.15. 13:51

Több mint négyszáz embert küldenek el a Dunaferrtől

<p>Több mint négyszáz embert küldenek el a Dunaferrtől. A szakszervezetek szerdán kapták meg a cég létszám-racionalizálási tervét írásban. Az érdekképviseletk szerint körülbelül kétszázan maradnak majd ellátás nélkül, és a csoportos létszámleépítés elkerülhetetlen. A cég vezetése tervezi azonban a kollektív szerződés decemberi módosításának meghosszabbítását is, de ez ellen határozottan tiltakoznak a szakszervezetek.</p> <p>A jövő héttől kezdődnek egyeztetések a dolgozókkal. Sokan élhetnek az előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségével, vagy a korkedvezményes nyugdíjjal. Választhatják a dolgozók, hogy a jogviszonyukat átviszik a Foglalkoztatásért Acél Alapítványhoz. Itt egy évig a fizetésük 80 százalékát kapják, közben átképzik, illetve kikölcsönzik őket.</p>

A cél az, hogy az egy év lejárta után visszasegítsék ezeket az embereket a munkaerő-piacra. Ellátás nélkül körülbelül az elbocsátottak marad majd, de az egyeztetések után, május 15-e után derül ki végleg, hányan élnek a felkínált lehetőségekkel- mondta Mucsi Zoltán a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A Bajnai-kormány első, valószínűleg pénteki ülésén dönt arról, hogy az ISD Dunaferr Zrt. megkapja-e a kilencmilliárd forintos hitelgaranciát.

A döntés változtathat ugyan a leépítési terven, de ha a privatizációs szerződésben foglaltakat kérik feltételként, akkor is menni kell sokaknak, mert a 2004-ben vállaltnál 1300-zal többen dolgoznak a cégnél , és a termeléshez viszonyítva túlfoglalkoztatás van - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

A Dunaferr vezetése azt is tervezi, hogy a decemberben elfogadott kollektív szerződés módosítását meghosszabbítja június helyett augusztusig.

Csak fél évről volt szó, ha meghosszabbítják azt, az embereket becsapják, hiszen a pénzek egy részét már előre elköltötték, például lefoglalták az üdülőhelyeket, a szakszervezet pedig hiteltelenné válik. Az üdülési csekk, illetve szabadságos bér elvesztésébe, a bérfejlesztés, illetve a nyugdíjasok törzsgárda pénzének további elmaradásába egyáltalán nem tudnak belenyugodni - mondta Mucsi Zoltán.

A működőképesség és a versenyképesség fenntartása érdekében dolgozta ki a cég decemberben a költségcsökkentő intézkedéseket. Néhány hete pedig a 32 órás munkahét bevezetését tervezte. Az utóbbiba nem egyeztek bele a szakszervezetek, azután kapták az egyes részlegek vezetői feladatul, hogy vizsgálják meg, a termeléshez mekkora a szükséges létszám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!