Friss hírek

2009.04.16. 13:40

Tizenkét milliárdos szennyvízberuházás Nagykanizsán és térségében

<p>Nagykanizsán és 14 környező településen 2012-ig megépül a hiányzó szennyvízcsatorna-hálózat , miután aláírták az erről szóló Európai uniós támogatási szerződést - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium sajtóosztálya. A közlemény szerint a beruházás következtében 65 ezer lakos életminősége javul, valamint csökken a talaj és a felszín alatti vizek szennyezettsége is.</p>

A fejlesztés része, hogy Nagykanizsán azokban az utcákban, ahol hiányzik a csatornahálózat, kiépítik a szennyvízelvezetést. Azokban az utcákban pedig, ahol már van hálózat, de eddig nem csatlakoztak rá a lakók, most minden ingatlant csatlakoztatnak a rendszerre. Nagykanizsa agglomerációjának azon 14 településén (Bocska, Eszteregnye, Fityeház, Fűzvölgy, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Liszó, Magyarszerdahely, Magyarszentmiklós, Rigyác, Semjénháza, Surd, Szepetnek és Zalaszentbalázs), ahol nincs kiépítve a szennyvízelvezetés új, úgynevezett gravitációs, elválasztott rendszerű szennyvízcsatornák épülnek, a keletkező szennyvizet a nagykanizsai szennyvíztisztító telepre vezetik.

A munkák augusztusban kezdődnek és 2012 tavaszán fejeződnek be. A teljes költség 12,6 milliárd forint. Ennek 85 százalékát, 10,7 milliárd forintot a Környezet és Energia Operatív Program biztosítja. Ebből 9,1 milliárd Európai uniós támogatás, 1,6 milliárd forint pedig hazai költségvetési társfinanszírozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!