Friss hírek

2009.04.29. 10:59

SZDSZ: Az európai parlamenti választás tétje nem belpolitikai

<p>A júniusi európai parlamenti választások tétje nem belpolitikai, hanem az, hogy melyik lesz az a harmadik erő, amelyik Magyarországot képviselheti Brüsszelben - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. A politikus identitás-kampánynak nevezte a liberális szavazók megszólítását. Az SZDSZ egyértelműen a szélsőséges és kirekesztő Jobbikot nevezte választási ellenfelének.</p>

Az EP-választás legfontosabb tétje, hogy Magyarországot a neonáci szövegeket hangsúlyozó, szélsőséges, kirekesztő, gyűlöletkeltő, rasszista és homofób Jobbik, vagy a liberálisok képviselik majd - mondta szerdán Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője szerint a liberálisoknak másokkal ellentétben nem az utcán kell véleményt mondaniuk, hanem a választófülkében. Az SZDSZ-es politikus ezért identitás-kampánynak nevezte a választásokig hátralévő időszakot, amelyben minél több liberálist kívánnak megszólítani.

Az SZDSZ elnöke a parlamenti frakcióval rendelkező pártok vezetőit, míg a liberális párt EP-listavezetője a többi, szintén listát állító párt listavezetőjét is levélben kereste meg, hogy a kampány során egy valódi vitában fejthessék ki álláspontjukat. Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője nem kívánta kommentálni azt, hogy a Jobbik becsületsértés miatt kezdeményezte a liberális párt feloszlatását az ügyészségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!