Friss hírek

2009.04.03. 21:16

Szabó Máté visszavonta az inkrimitáltnak tartott kijelentéseit - ATV

<p>Elnézést kért korábbi kijelentése miatt Szabó Máté az ATV péntek esti Egyenes Beszéd című műsorában. Az ombudsman azt mondta, hogy visszavonja azokat a kijelentéseket, amelyek arra engednek következtetni hogy etnicizálná a bűnözést. Mint mondta, "biztos rosszul fogalmazott" és elnézést kért, ha ezzel valakit megbántott.</p>

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa arról is beszélt, hogy csak akkor mond le, ha olyan szervezetek szólítják erre fel, amelyeket az alkotmány erre feljogosít.

Szabó Máté arról is beszélt, hogy amíg a többi ombudsman nem keresi meg, nem lesz közös együttműködés a romaügyekben. Hozzátette: ha a tematikus biztosoknak szükségük van az ő segítségére, akkor ő segít a romákat érintő kérdések megoldásában. Így például várja Kállai Ernő megkeresését, ha közösen szeretnének fellépni bármilyen kérdésben is.

Szabó Máté csütörtökön a Figyelőnetnek adott interjúban a szegénység szülte erőszakról fejtette ki nézeteit, sőt úgy vélte, a cigánybűnözésről is beszélni kell. Ezt követően több szervezet is tiltakozott, közte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vagy épp a Magyar Helsinki Bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!