Friss hírek

2009.04.30. 06:26

SERTÉSINFLUENZA Új megbetegedések Nagy-Britanniában, Svájcban is megjelent a vírus

<p>Karanténba helyeztek egy 12 éves brit lányt csütörtökön, mert sertésinfluenzát diagnosztizáltak nála. Ő az egyik a három új H1N1-fertőzött közül Nagy-Britanniában.</p>

A szigetországban ezzel ötre emelkedett a kimutathatóan sertésinfluenzában szenvedők száma: a délnyugat-angliai Paignton in Devonban a kislány 230 iskolatársa vírusellenes gyógyszert kapott. A brit hatóságok figyelmeztető szórólapokat készülnek eljuttatni minden háztartásba.

Svájc csütörtökön kora reggel megerősítette, hogy egy polgáránál kimutatták a H1N1 vírust, ezzel Svájc Európában az ötödik ország, ahol bizonyítottan megjelent a sertésinfluenza.

Spanyolországban a bizonyítottan sertésinfluenzában megbetegedettek száma néhány óra alatt tízre emelkedett, és egy olyan is van köztük, aki mostanában nem járt Mexikóban.

Németországban még szerdán jelentették be, hogy három H1N1 megbetegedést diagnosztizáltak, míg Ausztriában egy 28 éves nőn mutatták ki a vírust. Tíz másik európai országban még vizsgálják a sertésinfluenza-gyanús eseteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!