Friss hírek

2009.04.30. 16:04

SERTÉSINFLUENZA - Nem kapnak több Tamiflut a francia gyógyszertárak - hogy maradjon a kórházaknak

<p>A Roche svájci gyógyszergyártó óriás csütörtökön beszüntette az antivirális Tamiflu kapszula szállítását a franciaországi gyógyszertáraknak. A lépés előzménye az volt, hogy pánikszerű felvásárlás kezdődött a patikákban.</p>

"Nem fogytunk ki a készletekből. De felelősségünk, hogy a kórházak és az egészségügyi hatóságok számára tartalékoljuk a Tamiflut" - hangsúlyozza a Roche franciaországi részlegének internetes nyilatkozata.

"A kórházak gyors ellátásának biztosítása érdekében, hogy minden feltételezett esetet tudjanak kezelni, a Roche úgy döntött, hogy felfüggeszti a Tamiflu szállítását a gyógyszertárak és a nagykereskedők számára" - olvasható a gyártó nyilatkozatában.

A Tamiflu (hatóanyaga az oseltamivir) egyike annak a néhány gyógyszernek, amelyet a WHO hatásosnak ismer el az új A/H1N1 vírusnak, a sertésinfluenzának a kezelésére.

Az aggódó francia fogyasztók kezdték felvásárolni a Tamiflut, bár az egészségügyi szakemberek szerint erre nincs szükség olyan országban, amelynek megfelelő a közegészségügyi rendszere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!