Friss hírek

2009.04.05. 11:02

RÖVIDHÍR - Megkezdődött az MSZP rendkívüli kongresszusa

<p>Zárt ajtók mögött kezdődött meg vasárnap délelőtt az MSZP rendkívüli kongresszusa a Budapest Kongresszusi Központban. Az ülésen ott van Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor ismertetik a kongresszuson született döntéseket.</p>

A rendkívüli kongresszuson az MSZP dönteni fog Bajnai Gordon kormányfő-jelöléséről. A párt országgyűlési frakciója és választmánya korábban már vállalta, hogy támogatja a jelenlegi gazdasági miniszter által vezetett kormány felállítását. Amennyiben a kongresszus is igent mond, az előre elfogadott menetrend szerint - a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézményével - április 14-én fel fog állni az új kabinet.

Szintén dönt az MSZP a párt új elnökéről. Az egyetlen jelölt Lendvai Ildikó. Korábban Kiss Péter, Mesterházy Attila és Szekeres Imre is kapott jelölést, azonban ők mindhárman visszaléptek az indulástól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!