Friss hírek

2009.04.22. 12:54

Rendőrnap és motoros baleset-megelőzési nap az Ötvenhatosok terén

<p>Motoros baleset-megelőzési kampánnyal kötik össze idén a Rendőrség Napját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi és Agglomerációs Polgárőr Szövetséggel, valamint a Hungária Rendőregylettel közösen szombaton rendezi meg a rendőrnapot Budapesten, az Ötvenhatosok terén. A rendezvény előkészületei miatt már szerdától korlátozásokra kell számítani a környéken.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hagyományos rendőrnapot idén motoros baleset-megelőzési nappal kötik össze. A motoros balesetek száma évről-évre növekszik, a rendőrség szerint az egyre nagyobb teljesítményű motorok miatt. 2000-ben még csak 90, 2008-ban már 158 motoros baleset volt itthon. Az elmúlt nyolc évben évi 3-6 motoros baleset végződött halállal, a 2007-es év viszont ebből a szempontból kiemelkedően rossz volt, 11 motoros halt meg. A balesetek oka általában a gyorshajtás, az előzési szabályok be nem tartása, elsőbbség meg nem adása, kanyarodás szabályainak megszegése, tiloson áthaladás és a követési távolság be nem tartása.

Budapesten a ki- és bevezető utakon, a Nagykőrösi úton, a Budafoki úton, az M3-as bevezető szakaszán, a Váci úton és a soroksári úton történik a legtöbb motoros baleset.

A Hősök terén és az Ötvenhatosok terén, a Városliget környékén szombatra szervezett rendőrnapon egyebek mellett kommandós bemutató, rendőrzenekar és motorosok szórakoztatják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a különböző rendőrségi járművekkel és felszerelésekkel is.

Az Ötvenhatosok terén lesz a motoros nap, ott különböző bemutatók mellett gyermek-motoroztatás és látványos show műsorok lesznek.

A rendezvények előkészületei miatt már szerdától tilos parkolni az Ötvenhatosok terén, a Műcsarnok mögötti egyirányú szervizút minkét oldalán és az Olof Palme sétány mindkét oldalán, a Műjégpálya előtt is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!