Friss hírek

2009.04.15. 19:46

Összehangolt razzia a Hells Angels nevű motoros banda ellen három országban

<p>A kanadai, a dominikai és a francia rendőrség szerdán közös, összehangolt razzia-sorozat eredményeképp a Hells Angels nevű motoros banda több mint 150 tagját vette őrizetbe a három országban. A hajnali házkutatások mellett a banda öt bunkerét is felfedezték a nyomozók. A Hells Angels tagjait a kanadai hatóságok kábítószer-kereskedelemmel, prostitúció szervezésével és gyilkosságokkal vádolják.</p>

Kanada Québec nevű tartományában, a Dominikai Köztársaságban és Franciaországban együttesen 1200 rendőr vett részt a razzia-sorozatban. A három ország rendőrsége összesen 177 letartóztatási parancsot adott ki.

A hajnalra időzített házkutatások eredményeképp a Hells Angels 156 tagját fogták el. Közülük 111-et a motoros banda Québec tartománybeli öt csapatától. A Hells Angels tagjait a kanadai hatóságok azzal vádolják, hogy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűntényeket és gyilkosságokat hajtottak végre 1992 óta. Québec tartomány rendőrfőnöke szerint az ügyben csütörtökön tartanak sajtótájékoztatót.

A kanadai Québec-ben az 1990-es években csaknem 160 embert öltek meg a motoros bandák között kitört háborúban, amely a törvénytelen drogkereskedelem és a prostitúció ellenőrzéséért folyt. A Hells Angels és a Rock Machine nevű bandák harcából az előbbi került ki győztesen, miután a rivális banda szinte minden tagját megölték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!