Friss hírek

2009.04.30. 11:00

Orosházi gyújtogatás: felgyújtotta, hogy bezárjon a bolt

<p>Konkurenciát látott benne, ezért gyújtotta fel az orosházi üzletet az a 36 éves szegedi férfi, akit a gyújtogatás után néhány órával hétfőn már őrizetbe is vettek. A férfi és az áruház tulajdonosa korábban üzleti kapcsolatban álltak. A gyújtogató a rendőröknek elmondta: figyelmeztetésnek szánta a tüzet, de nem akarta, hogy az egész épület leégjen. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását - minderről a Békés megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján számoltak be.</p>

A szegedi férfit hétfőn délután vették őrizetbe, szerdán beismerte a gyújtogatást - közölte Kis Péter bűnügyi igazgató csütörtökön. A férfi benzint használt a gyújtogatáshoz, az eszközök is előkerültek. A gyújtogató a rendőröknek azt mondta: konkurenciát látott korábbi üzlettársa vállalkozásában, ezért rá akart ijeszteni, hogy bezárjon. A tűz az első becslések szerint több mint százmilliós kárt okozott az üzletben, a teljes árukészlet odaveszett, az épület kiégett.

A férfit rongálással és közveszély okozásával gyanúsítják. Előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság. Az orosházi üzletet 2008 augusztusában már megpróbálták felgyújtani. Akkor betörték a kirakatot és egy benzines palackot dobtak az üzletbe. Akkor két és fél milliós kár keletkezett. A rendőrség vizsgálja, hogy van-e a két eset között összefüggés, a szegedi férfit azonban még nem gyanúsítják a tavalyi gyújtogatással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!