Friss hírek

2009.04.07. 14:07

OLASZ FÖLDRENGÉS - A magyar ökumenikusok is segítenek

<p>Olaszországba indul szerda hajnalban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet két munkatársa, hogy a földrengés károsultjain segítsenek: egy orvos és egy olyan szakértő, akinek a természeti katasztrófákkal kapcsolatban vannak tapasztalatai. Itthonról nem visznek segélyszállítmányt, hanem kint tájékozódnak majd kollégáiktól arról, mire is van pontosan szükség, és helyszínen szerzik be az árut, hárommillió forint értékben - valószínűleg élelmiszert, egészségügyi eszközöket, takarókat, hálózsákokat.</p>

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatója a Független Hírügynökségnek kedden azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy hárommillió forint nem sok egy humanitárius katasztrófa esetében, de ezzel az összeggel szeretnék kifejezni a magyarok szolidaritását, hiszen ez a pénz is magánszemélyek adományából jött össze.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai kedden még többször egyeztetnek olasz partnereikkel indulás előtt. A két önkéntes az olaszországi L Aquilába megy majd, de a földrengés nemcsak itt, hanem a környék jónéhány településén is pusztított. Várhatóan néhány napig maradnak, közben itthon folytatják a gyűjtést a károsultaknak. Az adományoktól és a kinti igényektől függ, hogy később esetleg ismét kimennek-e Olaszországba a segélyszervezet munkatársai.

Olaszországban a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű földrengés pusztított hétfő hajnali fél négy után. A rengés középpontja Rómától kilencven kilométerre északkeletre volt, Abruzzo régióban. Az utolsó adatok szerint csaknem 180 halottja van a katasztrófának, a legnagyobb pusztítást elszenvedett L Aquila városban több ember eltűnt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!