Friss hírek

2009.04.30. 11:30

Nincs gyanúsítottja az állami cégek privatizációja miatt indult nyomozásnak

<p>Körülbelül egy hónapja rendelte el a Fővárosi Főügyészség a nyomozást több állami cég privatizációjával kapcsolatban. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, azaz nincs gyanúsított.</p>

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy az Állami Számvevőszék hivatalból mindig megküldi az éves jelentését az ügyészségnek. Ennek tartalma alapján az ügyészség úgy ítélte meg, hogy több privatizációs ügy kapcsán a hűtlen kezelés gyanúja állapítható meg és március végén elrendelte a nyomozást. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatja le.

Bartha László, az NNI szóvivője az üggyel kapcsolatban mindössze annyit árult el, hogy hűtlen kezelés miatt folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen, azaz nincs gyanúsított.

A MTV Híradója szerdán este számolt be a nyomozásról. Információik szerint a Bábolnai Élelmiszeripari Rt., a MOL, a Földhitel és Jelzálogbank, valamint a Lóversenyfogadást szervező Kft. privatizációjával kapcsolatban merült fel a gyanú. Úgy tudják, hogy 2004 és 2007 között legkevesebb 15 milliárd forint kárt okoztak az államnak a cégek privatizálásakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!