Friss hírek

2009.04.19. 16:01

Nem segítettek egy pécsi klinika dolgozói azon az asszonyon, aki rosszul lett az utcán

<p>Nem segítettek azon az asszonyon az egyik klinika dolgozói Pécsett, aki szombaton rosszul lett az intézménytől csaknem ötven méterre, az utcán. A klinikán azt mondták a segítségért siető férfinek, hogy hívjanak mentőt az asszonyhoz.</p>

Szombaton délután negyed kettő körül történt az eset. Egy ötven év körüli asszony rosszul lett Pécs egyik utcájában, csaknem ötven méterre az egyik klinikától. A földre esett, a járókelők siettek a segítségére.

"Odarohantam a nénihez, és megkérdeztem, hogy tudok-e valamiben segíteni? Annyit mondott, hogy pacemakeres és rosszul érzi magát." - mondta a Független Hírügynökségnek Dani Szilvia, az egyik szemtanú. Hozzátette: eközben egy másik járókelő berohant a közeli urológiára, hogy segítséget hívjon, de nem kapott. Onnan elzavarták, mondván, hogy ez nem az ő feladatuk, hívjunk mentőt.

A mentősök csaknem tíz perc múlva értek a helyszínre, az asszonyt kórházba vitték, és a Független Hírügynökség információi szerint már jól van. A Független Hírügynökség kereste a klinikát is, de ott azt mondták, hogy vasárnap nincs olyan ember az intézményben, aki nyilatkozna.

Február 23-án, Kaposváron, az egyik kispostán lett rosszul egy férfi: összeesett, és elkezdett kékülni. A postai dolgozók átszaladtak segítségért a csaknem húsz méterre lévő háziorvoshoz, de ő nem ment. A mentősök gyorsan kiértek, de addigra leállt a férfi szíve, a mentősök élesztették újra. Az ÁNTSZ etikai vizsgálatot indított az orvos ellen. A háziorvos annyit mondott, hogy azért nem ment át segíteni, mert tudta, hogy már értesítették a mentőket, és szerinte ő sem ért volna ki előbb náluk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!