Friss hírek

2009.04.08. 12:57

Négyszeres túljelentkezés a rendőri szakközépiskolákban

<p>Négyszeres túljelentkezés volt idén itthon a rendőri szakközépiskolákban a rendőrség adatai szerint. Míg a tavalyi tanévben 3229-en, addig idén 4038-an próbálnak bejutni valamelyik rendőrképző szakközépiskolába. Tavaly 1003 fiatalt, a jelentkezők kevesebb mint harmadát vették fel. Idén azonban már csak kevesebb mint negyedük juthat be, mert a felvehető diákok száma nem nőtt, hanem valamelyest csökkent ugyanis. A tervezett keret idén 990 fő, bár ez a szám változhat valamelyest. A felvételi még tart.</p>

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint a rendőri pálya iránti érdeklődés a nyílt napoknak és az iskolákban tartott előadásoknak köszönhető. A jelentkezők között volt, aki a biztos munkahely miatt választotta a rendőrséget, míg mások a családi hagyományt kívánták követni. Volt olyan fiatal is, aki már gyerekkorától készült a hivatásos szolgálatra és akadt olyan is, aki kijelentette, azért jelentkezett rendőrnek, mert szeretne rendet tenni az országban.

Komárom-Esztergom megyében például a 95 jelentkezőből a sikeres érettségit és felvételit követően 52-en nyerhetnek idén felvételt: Körmenden, Adyligeten, Miskolcon vagy Szegeden ülnek majd az iskolapadba szeptemberben. A jelentkezők ötöde azt mondta, hogy a három év kötelező tapasztalatszerzés után szívesen folytatná tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskolán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!