Friss hírek

2009.04.05. 13:57

MSZP KONGRESSZUS - Hivatalosan is Bajnai Gordon a miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó az MSZP elnöke

<p>Az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán a küldöttek a leadott 591 szavazatból 546 szavazattal megválasztották Bajnai Gordont miniszterelnök-jelöltnek, 536 szavazattal pedig Lendvai Ildikót az MSZP elnökének. Az eredményeket Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök-miniszterelnök ismertette a kongresszussal, aki búcsúbeszédében leszögezte: a sors ajándékának tekinti, hogy miniszterelnök lehetett és megköszönte az MSZP szavazóink és a párt tagjainak is a támogatást. Gyurcsány hozzátette: bár sokan bíztatták rá, de nem alakít új pártot, az MSZP-t segíti a jövőben is.</p>

Gyurcsány Ferenc megerősítette: nincs benne sértettség, harag vagy bántódás, mindenért kárpótolta, hogy szolgálhatta az országot. A leköszönő pártelnök elmondta: az MSZP-nek kettős kihívással kell szembenéznie. Egyrészt támogatnia kell Bajnai Gordon kormányát, ami nem lesz könnyű. Másrészt pedig meg kell óvni Magyarországot a jobboldal egy részétől, amely ha hatalomra jut, "annak csúnya vége lesz."

Gyurcsány hozzátette: jó ideig nem beszél nyilvánosan, mert szerinte az a jó, ha most azok beszélnek, akiknek igazi felelősségük van. A távozó miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta: pár hét pihenés után újra beleveti magát a munkába és dolgozni fog Magyarországért és a baloldal együttartásáért.

A megválasztott miniszterelnök-jelölt, Bajnai Gordon megköszönte a kongresszusnak a bizalmat, a lehetőséget, és azt is, hogy a támogatással a kongresszus is részt vállal a következő egy év felelősségéből.

Lendvai Ildikó megválasztott pártelnök és leköszönő frakcióvezető bejelentette: a kongresszus határozatban kéri fel a frakciót arra, hogy támogassák Bajnai Gordon miniszterelnökké választását.

A kongresszus zárásaként a küdöttek elénekelték az Internacionálét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!