Friss hírek

2009.04.05. 12:05

MSZP KONGRESSZUS: Bajnai: Kapus vagyok, védeni fogok, nem cselezni!

<p>Kivezetni Magyarországot a válságból, védeni a munkehelyeket, a családok otthonait és egyben tartani Magyarországot - ezek Bajnai Gordon leendő miniszterelnök céljai a következő egy évre. Bajnai Gordon az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán leszögezte: nem akar politizálni, egy év múlva nem lesz senkinek sem a politikai vetélytársa. A miniszterelnök-jelölt arra kérte a kongresszusi küldötteket, hogyha szeretni nem is tudják a programját, de támogassák azt, ha nehéz szívvel is, de tiszta fejjel és tiszta lelkiismerettel. Bajnai Gordon hozzátette: a válságkezelésben a legnagyobb áldozatot az államnak, a jómódúaknak és a politikai elitnek kell vállalnia.</p>

"Célom, hogy 2010-ben a válságkezelő koalíció elmondhassa, hogy Magyarország állva maradt, hatékonyan kezelte a válságot, és ezután kilábalás és fellendülés jöhet" - fogalmazott a jelölt. Bajnai Gordon hozzátette: "kapus vagyok, nem fogok cselezni, nem török csatárszerepre, védeni fogok!"

Bajnai Gordon hangsúlyozta: Magyarországnak nincs elvesztegetni való ideje. Az embereknek aközött kell válaszataniuk, hogy elveszítik az állásukat, vagy lemondanak a fizetésük egy részéről. "Ha mi nem kezeljük a válságot, akkor majd az kezel minket, és az sokkal keményebb lesz" - fogalmazott a leendő miniszterelnök.

Bajnai Gordon hozzátette: nem a valóságot akarja szépíteni, hanem a válságot akarja kezelni, amihez muszáj lesz néha kegyetlen mondatokat is kimondani. "Inkább kevés oroszlánra, mint sok nyúlra van szükségem" - mondta a jelölt. A programmal kapcsolatban hozzátette: a már ismert megszorításokon kívül a többi rész sem osztogatás, de olyan lépések, amelyek élénkítik a gazdaságot, és a munkát helyezik a középpontba. Bajnai Gordon leszögezte: az út végén a magyar euró van, ami "lehet, hogy kicsit kicsi lesz és sárga is, de nem lesz savanyú, és a miénk lesz."

Bajnai Gordon elmondta: jelenleg annyira megosztott az ország, mintha nem is egy nemzet lenne, mert egy évtizede "felzabálja" az emberek életét a pártpolitika. A válságnak ugyanakkor nincs világnézete, ezért a válságkezelő programnak sem lesz. A leendő miniszterelnök elmondta: minden belpolitikai vita százmillió forintokba és munkahelyek ezreibe kerül az országnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!