Friss hírek

2009.04.17. 12:34

MSZP: A Fidesz gyakorlatilag elismerte, hogy árnyék-titkosszolgálatot működtetett

<p>A Fidesz gyakorlatilag beismerte, hogy az elmúlt időszakban árnyék-titkosszolgálatot működtetett - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus szerint ezt a feltevést támasztja alá, hogy Demeter Ervin az Orbán-kormány egykori titokminisztere ezért a korábban már elhangzott kijelentésért nem perelte be az MSZP-s honatyát.</p>

Az Egri Városi Bíróság jövő héten tárgyalja Demeter Ervin panaszát, amelyben az ellenzéki képviselő személyiségi jogi pert indított Török Zsolt szocialista politikus ellen más kijelentése miatt. Az ellenzéki politikus azt kifogásolja, hogy Török Zsolt egy korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "amióta Demeter Ervin megjelent a választókerületében, azóta pártházakat támadnak, névtelen levelek íródnak és telefonokat hallgatnak le". Az MSZP-s képviselő szerint a "polgári-polip ügyben" eddig 13 sajtótájékoztatót tartott, ám a Fidesz csak ebben az egy ügyben tett feljelentést, az árnyék-titkosszolgálatról szóló kijelentések miatt nem.

Török Zsolt emlékezetett rá, hogy korábban beszélt arról, hogy a Fidesz árnyék-titkosszolgálatokat működtet, amely több önkormányzattal is kapcsolatban állt. A kormánypárti politikus korábban arról is beszélt, hogy az UD Zrt. - amely tavaly ősszel lehallgatási botrány kapcsán került az érdeklődés középpontjába - Demeter Ervinnel és Kövér Lászlóval is kapcsolatban állt. Török Zsolt felidézte, hogy mindkét politikus az Orbán-kormány titokminisztere volt.

A szocialista képviselő szerint ez a mostani per csak a közvélemény megtévesztésére szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!