Friss hírek

2009.04.03. 11:25

MGYOSZ: a kiadáscsökkentés mellett gazdaságélénkítésre is szükség van

<p>A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a válságkezelő kormánytól azonnali és határozott intézkedéseket vár. A társadalmi feszültséggel járó kiadáscsökkentés mellett elengedhetetlen az élőmunkára rakódó terhek jelentős mérséklése, azonnali likviditás biztosítása a vállalkozásoknak, jelentős gazdaságélénkítés, és az állami kiadások visszafogása - áll a szervezet pénteki közleményében.</p>

Az MGYOSZ szerint jelentős gazdaságélénkítésre van szükség, az EU-források a jelenleginél lényegesen nagyobb hányadának közvetlen eljuttatásával a vállalkozásokhoz. A finanszírozók bizalmának visszanyerésének, így a forint-árfolyam stabilizálódásának és a reálkamatok csökkenésének feltétele valamennyi intézkedés mihamarabbi bevezetése.

Az új miniszterelnök és kormánya mindaddig számíthat a gazdaság szereplőinek támogatására, amíg döntéseivel és intézkedéseivel a fenti programot képes határozottan és gyorsan megvalósítani - zárul az MGYOSZ pénteki közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!