Friss hírek

2009.04.22. 15:54

Megvan Bajnai gazdasági miniszter-jelöltje

<p>Varga Istvánt jelölte Bajnai Gordon miniszterelnök a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszteri posztra - jelentette be a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón Budai Bernadett kormányszóvivő. Varga István 2008 év végéig a Shell Hungary Igazgatóságának elnöke volt.</p>

Varga István 2003-2009 között a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség igazgatótanácsának tagja, a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnöke. Jelenleg a Magyar Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért Egyesület elnöke és tagja a magyarországi Brit Kamara vezető-testületének is. Emellett tag az Autonómia Alapítvány kuratóriumában, és a Transparency International mellett fejt ki tanácsadói tevékenységet.

Varga István a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi szakán végzett, és itt szerezte másoddiplomáját is gazdasági szakértő szakon.

Budai Bernadett újságírói kérdésre közölte: Bajnai Gordon már felkérte Varga István a gazdasági minisztérium vezetésére. A közjogi szakasz - így a jelölt bizottsági meghallgatása - még néhány napot igénybe vesz. Ezt követően lehet kinevezni - mondta a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!